Někdy na podzim jsem si v rámci zlepšení nálady koupila kuchařku Deník Dity P. Dlouho jsem z ní nic nezkusila. Až teď v lednu v rámci pseudo dietních pokusů a dodání tělu nějakého toho vitamínu jsem se vrhla na saláty. A jako první jsem vyzkoušela ten s medovo hořčičnou zálivkou.
Salát s medovo-hořčičnou zálivkou
(pro 2 osoby)
4 plátky slaniny
2 natvrdo uvařená vejce
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžička dijonské hořčice
1/2 lžíce medu
zelený salát
sůl, pepř
V předehřáté troubě na 200°na pečícím papíru vyškvaříme asi 10 minut slaninu. Přendáme na papírovou utěrku, abychom se zbavili nadbytečného tuku.
Připravíme zálivku z olivového oleje, citrónové šťávy, dijonské horčice a medu. Přidáme na kousky natrhaný salát a zlehka promícháme. Servírujeme na talíř, kde ještě dozdobíme slaninou a vejci. Osolíme a opepříme dle chuti.
Žádné komentáře:
Okomentovat