Stránky

pátek 1. února 2013

Salát s medovo-hořčičnou zálivkou

Někdy na podzim jsem si v rámci zlepšení nálady koupila kuchařku Deník Dity P. Dlouho jsem z ní nic nezkusila. Až teď v lednu v rámci pseudo dietních pokusů a dodání tělu nějakého toho vitamínu jsem se vrhla na saláty. A jako první jsem vyzkoušela ten s medovo hořčičnou zálivkou.

Salát s medovo-hořčičnou zálivkou 
(pro 2 osoby)

4 plátky slaniny
2 natvrdo uvařená vejce

2 lžíce olivového oleje
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžička dijonské hořčice
1/2 lžíce medu

zelený salát
sůl, pepř

V předehřáté troubě na 200°na pečícím papíru vyškvaříme asi 10 minut slaninu. Přendáme na papírovou utěrku, abychom se zbavili nadbytečného tuku.

Připravíme zálivku z olivového oleje, citrónové šťávy, dijonské horčice a medu. Přidáme na kousky natrhaný salát a zlehka promícháme. Servírujeme na talíř, kde ještě dozdobíme slaninou a vejci. Osolíme a opepříme dle chuti.

Žádné komentáře:

Okomentovat