Jedeme na vlně salátových receptů podle Dity P. a je to parádní jízda. Saláty nepatří mezi má oblíbená jídla a představa jen salátu k večeři mě děsí. Salát z červené řepy se však osvědčil a pokud je ho pořádná porce, dokáže nahradit hlavní jídlo. Dnes jsem ho servírovala jako předkrm a hosté si pomlaskávali...
2 střední bulvy červené řepy
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce medu
1 lžíce balzamikového octa
hrtska dýňových semínek nasucho opražených na pánvi
mozarella
rukola
Červenou řepu nejprve zabalíme do alobalu a upečeme v troubě na 220°C cca 1,5 hodiny.
Vychladlou řepu oloupeme, nakrájíme na čtvrtinky a vložíme do zapékací misky, kam přidáme olivový olej, med a balzamikový ocet. Pořádně promícháme a dáme na 20-30 minut do trouby na 200°C.
Rukolu naaranžujeme na talíř, poklademe vychladlou řepu, pokapeme lehce šťávou ze zapékací mísy, natrháme mozarellu na kousky a zasypeme dýňovými semínky. Pokapeme lehce olivovým oleje, osolíme a opepříme.

Žádné komentáře:
Okomentovat