V pátek jsme s Mourkem vyrazily na trh na Jiřáku (tentokrát se konal). Koupila jsem čerstvou bryndzu. Já ji mám moc ráda a jak se ukázalo Mourek taky. Dost jsme se praly o tu, kterou jsem si přivezla z Bratislavy. Takže plán na nedělní oběd byl jasný. Poctivě jsem si nastudovala recepty a zjistila, že to nebude žádná věda.
Halušky
0,5 kg brmabor typu C
300 g polohrubé mouky
voda
opečená slanina na kostičky
kysané zelí
bryndza
Brambory uvaříme ve slupce, necháme schladnout, oloupeme a nastrouháme najemno. Přisypáváme mouku a přidáváme vodu, až získáme konzistenci těsta, kterou budeme schopni protlačit sítkem na halušky. Těsto protlačujeme do vroucí osolené vody. Halušky jsou hotové jakmile vyplavou na povrch.
Musím se pochválit podařily se mi... A kromě nedělního oběda jsme jich zbytek opekli na pánvi a použili jako přílohu k segedínskému guláši.

Žádné komentáře:
Okomentovat