Bánh mì mi je ve vietnamštině výraz pro chleba, resp. bagetu. Ale ve vietnamské kuchyni označuje i sendvič - bagetu plněnou masem vepřovým, kuřecím nebo tofu a samozřejmě zeleninou.
Tenhle recepis jsem našla na nějakém americkém blogu a hned jsem ho vyzkoušela. Bylo to výborné příště zkusím vepřové nebo i tofu (pro mě a Mourka).
Banh mi
kuřecí prso na kousky
lžička olivového oleje
sůl, pepř
nasekaný koriandr (až bude sezona, bude i koriandr)
salátová okurka na kolečka
2 lžíce sojové omáčky
1 lžíce balzamikového octa
3 lžíce vody
Sriracha
křupavá bagetka
naložená mrkev
Rozpustíme lžíci cukru v 60 ml vody, přidáme 120 ml bílého octa, nalejeme na nahrubo nastrouhanou mrkev a necháme marinovat minimálně dvě hodiny, ideálně přes noc.
Kuřecí kousky osolíme a opepříme a ogrilujeme nebo opečeme na pánvi. Mezitím si připravíme omáčku, kdy smícháme sojovou omáčku, balzamikový ocet a vodu. Dochutíme srirachou.
Na grilu nebo v troubě rozpečeme bagetu dokřupava.
Bagetu rozřízneme a potřeme lžičkou omáčky a poklademe maso, okurku, koriandr a naloženou mrkev. Já přidala ještě salátové listy a červenou papriku. Navrch nakapeme trochu srirachy a servírujeme i se zbytkem omáčky, aby si mohl každý dochutit.

Žádné komentáře:
Okomentovat