A do třetice všeho dobrého. Ne, že bych zanevřela na své oblíbené české blogy, ale nenašla jsem žádný recepis s rebarborou, který by mi padl do oka. A tak jsem pátrala na Pinterestu a našla. Je to z amerického blogu a tak jsem se pekelně soustředila při přepočítávání hrnků na gramy. Tentokrát se to povedlo na poprvé. Recepis jsem trochu upravila, hlavně jsem snížilia množství cukru a to minimálně dvojnásobně. Má ráda když dominuje kyselá chuť rebarbory. Konec řečí, jak na to?
150 g polohrubé mouky
150 g špaldové mouky
150 g špaldové mouky
3 lžičky kypřícího prášku
špetka soli
1,5 lžičky skořice
4 lžíce másla
150 g hnědého cukru
1 vejce
3 lžičky vanilkové esence
230 g zakysané smetany
min. 4 stvoly rebarbory
Oloupeme rebarboru a nakrájíme na kousky. V míse smícháme mouku, kypřící prášek, sůl a skořici. V jiné míse prohněteme máslo s cukrem, přidáme vejce a rozmícháme, aby tam nebyly hrudky cukru. Přidáme zakysanou smetanu a vanilkovou esenci a znovu dobře promícháme.
Oloupeme rebarboru a nakrájíme na kousky. V míse smícháme mouku, kypřící prášek, sůl a skořici. V jiné míse prohněteme máslo s cukrem, přidáme vejce a rozmícháme, aby tam nebyly hrudky cukru. Přidáme zakysanou smetanu a vanilkovou esenci a znovu dobře promícháme.
Za stálého míchání vsypeme mouku do směsi cukru a smetany a opravdu dobře promícháme. Pokud by směs byla příliš tuhá, přidáme trochu zakysané smetany navíc. Nakonec přimícháme kousky rebarbory.
Nalijeme do dortové formy, vymazané máslem a vysypané polohrubou mouku. Posypeme plátky mandlí a posypeme moučkovým cukrem. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca hodinu.

Žádné komentáře:
Okomentovat