Stránky

úterý 11. června 2013

Parmezánové krekry

Dostali jsme z Itálie pořádný kus parmezánu a tak si děláme potěšení. Na mém oblíbeném blogu crusty corner jsem objevila recepis na parmezánové krekry a tak jsem se do nich ještě ten samý den pustila. A zadařilo se. Je to rychlé a taky se to rychle jí...

Parmezánové krekry 


240 g hladké mouky
120 g strouhaného parmezánu
špetka soli
4 lžíce másla
60 ml smetany
sůl

Z mouky, parmezánu, soli a másla vytvoříme drobenku a přiléváme smetanu. Prohněteme až se vytvoří nelepivé těsto. Vyválíme placku, přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Přímo na plechu pokrájíme rádýlkem. To přece vůbec nevadí, že to není pravidelné. Posolíme, můžeme vtisknout i čerstvě nasekaný rozmarýn. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C cca 12 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat