Začala krátká sezona medvědího česneku, na kterém jsme si ujížděli minulé Velikonoce. Teď jsem si uvědomila, že než jsem napsala tenhle post, zase skončila...
Letos jsem koupila svazek a vyzkoušela s ním nové neotřelé recepisy. Jako první byl quiche. Už ho vůbec nedělám z listového těsta, ale pěkně si doma plácám to svoje a tentokrát ze špaldové mouky.
Letos jsem koupila svazek a vyzkoušela s ním nové neotřelé recepisy. Jako první byl quiche. Už ho vůbec nedělám z listového těsta, ale pěkně si doma plácám to svoje a tentokrát ze špaldové mouky.
Quiche s medvědím česnekem a cuketou
150 g hladké mouky
75 g másla
1/2 lžičky soli
50 ml vody
cuketa
medvědí česnek
2 vejce
smetana
sůl, pepř
V míse smícháme mouku, sůl a máslo a vypracujeme těsto. Přidáváme vodu a hněteme rukou, až je těsto pevné a pružné. Vyválíme a vložíme do vymazané kulaté formy. Já jsem válení přeskočila a rovnu těsto vmačkala do formy a taky to šlo. Formu s těstem vložíme na 15 minut do lednic.
Na pánvičce orestujeme cuketu na kostičky a přidáme na chvilku medvědí česnek pokrájený nahrubo, jen aby se lehce prohřál.
V míse smícháme smetanu, 2 vejce, osolíme a opepříme. Těsto posypeme cuketovou směsí a zalijeme smetanou s vajíčky.
Koláč pečeme 20 minut v troubě vyhřáté na 200°C, pak ztlumíme troubu na 170°C a pečeme dalších 15 až 20 minut. Quiche musí být upečený dozlatova.

Žádné komentáře:
Okomentovat