Koupili jsme si obrovský meloun. Skoro celou půlku jsme snědli naposezení. Nesnáším jíst meloun, tak že vykusujete plátky. Šťáva mi kape všude a jsem pak celá ulepená a navíc musím vyplivávat zrníčka. Takže nelením a meloun vypeckuji a nakrájím na kostky, které se dají na jedno dvě kousnutí slupnout.
Zbytek jsem pak na stojáka vyjedla lžičkou. Ale co s tou druhou půlkou a tak mě napadlo udělat melounový sorbet.
Melounový sorbet
meloun
máta
cukr
Meloun vypeckujeme, nakrájíme na kostky a spolu s hrstí mátových lístků a cukrem (množství záleží na chuti) umixujeme. Nalijeme do plastové misky, přiklopíme a dáme do mrazáku. Jednou tak za 4 hodiny promícháme. Nevlastním lžící na zmrzlinu a tak jsem jen obyčejnou lžící sorbet naškrábala.
Žádné komentáře:
Okomentovat