Stránky

neděle 8. července 2012

Spring rolls

Miluji spring rolls a mohla bych je jíst každý den! Občas si na ně zajdu do vietnamské restaurace. Ale můj sen je umět je připravit i doma. Přijela kamarádka z Texasu a tak jsme si udělali domácí cooking lesson.


Čerstvé jarní závitky 

rýžový papír
Thai rice vermicelii (vlasové rýžové nudle) - zalijeme horkou vodou
mrkev nakrájená na jemné proužky
okurka a paprika (červená) na větší proužky
Tofu seafood na proužky  - pokapeme sojovou omáčkou - necháme hodinu vyschnout, pokapeme oliváčem a pečeme na 200°C cca 20 minut
sojová omáčka
voda


omáčka k namáčení z arašídového másla

jarní cibulka nadrobno
stroužek česneku prolisovaný
smetana (třeba i sojová)
šťáva z limety
peanut butter alias burákové máslo
sojová omáčka
sriracha hot chilli omáčka 
koriandr
chilli
drcené arašídy

 Je paráda, že v dnešní době se všechny potřebné ingredience dají koupit v každé vietnamské večerce a navíc náplni se meze nekladou. Do budoucna se chystám na nějaké experimentíky - krevetky, salát, lístky máty, bazalky, koriandru.

Včera jsme měli k večeři profi závitky z nedaleké vietnamské restaurace a tak přidávám obměnu náplně - ledový salát na velmi jemné proužky, mrkev na nitky, na proužky nakrájená vaječná omeleta, osmahnutá sezamová semínka, kousíčky ananasu.

Ať je to hezkz pokupě, ale barevně odlišené. Chci říct, že jsem objevila další omáčku na jarní závitky. Včera jsem ji vyzkoušela a výborně doplňuje tu stávající kejdičku z arašídového másla.

omáčka k namáčení 

2 lžíce sojové omáčky
1 lžíce balzamikového octa
3 lžíce vody
sriracha k ochucení


Žádné komentáře:

Okomentovat