Stránky

středa 25. července 2012

Bublanina

Sezona jahod skončila a jsou tu třešně. Čerstvé nemám moc ráda. Nikdy nevím, kdo se uvnitř skrývá. Ale ukuchtit letos něco třešňového byl tak trochu must. A co jiného něž bublaninu. Recepisů na bublaninu, kterou považuji za typicky českou je nepřeberné množství. Nechtělo se mi je pročítat a hledat ten nej a tak jsem se obrátila na  inspiromat banalit, který nikdy nezklame.

Bublanina 

3 vejce
6 lžic cukru
9 lžic polohrubé mouky
půl lžičky prášku do pečiva
vypeckované!!! třešně

Z bílků ušleháme sníh. Žloutky smícháme s cukrem, přidáme mouku, prášek do pečiva a jemně vmícháme sníh z bílků. Mně to přišlo nějaké suché a tak jsem přilila ještě trochu smetany na vaření (žluté z Kunína).
Formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Nalijeme těsto, posypeme ovocem. Pečeme na 180°C cca 20-30 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat