Banana bread jsem zkusila jednou a v nenadálém pomatení smyslů jsem do těsta zapomněla dát mouku. Chybu jsem si uvědomila hned, co jsem formu strčila do trouby. Takže se to nakonec dalo ještě zachránit. Ale konečný výrobek nás nijak neoslnil. Obávám se, že jsme ho možná ani nedojedli. A to se nestává často.
Nedávno se na mě z mísy smály dva černající banány a tak jsem se rozhodla dát banana breadu druhou šanci. Je to anglosaský recepis, ale byla jsem lenivá přepočítávat cups na gramy a tak jsem zapátrala po recepisu na banánový chleba. Vybrala jsem ten od kluků v akci a jak jinak zlehka si ho upravila k obrazu svému. Nicméně pokud dojde ještě k pokusu tři. Udělám i s tímhle recepisem nějaké změny.
Banana bread
100 g oleje
100 g cukru krystal
100 g medu
2 vejce
2 banány - přezrálé
200 g hladké mouky
10 g prášku do pečiva (ten z dm má 17g)
máslo
hrubá mouka
Olej vyšleháme s cukrem a přidáme med, vejce a vidličkou rozmačkané banány. Přisypeme směs mouky a kypřicího prášku a vytvoříme hladké těsto. Podlouhlou obdélníkovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto nalejeme do vymazané formy. Pečeme zhruba 45 minut při 160°C.
Je možné přidat do těsta i různé oříšky. Ale chtěla jsem, aby mohl ochutnat i Mourek. Kocour mě pochválil, že prý to není moc banánové...
Příště dám méně medu. Uvnitř chlebík vypadal jako nedopečený, aledopečený byl!
Žádné komentáře:
Okomentovat