Poslední dobou si trochu ulítávám na barevném ladění. Z jednoho balení listového těsta (ať už čerstvého nebo mraženého) - toho, co se musí rozválet - vykouzlím 2 quiche a ještě zbyde těsto na pár slaných sušenek nebo krachlí. Takže je libo červený, zelený nebo snad žlutý?
Červený quiche
listové těsto
250 g ricotta
200 g rajčatové pyré
2-3 čerstvá rajčata nakrájená na kolečka
nastrouhaný parmezán
sůl, pepř, oregáno
event. sušená rajčata
Listové těsto rozválíme, vložíme do máslem vymazané kulaté formy ideálně s vroubkovaným okrajem, nožem odkrojíme přečnívající okraj. Dno propícháme vidličkou.
V míse smícháme ricottu, rajčatové pyré, osolíme, opepříme a okořeníme oregánem, event. můžeme do směsi sušená rajčata. Směs nalejeme do formy, poklademe rajčaty, posypeme parmezánem a dáme péci do předehřáté trouby na 180°C na 40-50 minut.
Žlutý quiche
listové těsto
1 žlutá paprika
2 vejce
180 g 12%smetana
mozzarella
2-3 plátky šunky
sůl, pepř
Listové těsto rozválíme, vložíme do máslem vymazané kulaté formy ideálně s vroubkovaným okrajem, nožem odkrojíme přečnívající okraj. Dno propícháme vidličkou.
Očištěnou papriku, šunku a mozzarellu nakrájíme na kostičky a v míse smícháme spolu s vejci a smetanou. Osolíme, opepříme. Směs nalejeme do formy a dáme péci do předehřáté trouby na 180°C na 40-50 minut.
Zelený quiche
listové těsto
čerstvý špenát
2 vejce
180 g 12%smetana
mozzarella
sůl, pepř
Listové těsto rozválíme, vložíme do máslem vymazané kulaté formy ideálně s vroubkovaným okrajem, nožem odkrojíme přečnívající okraj. Dno propícháme vidličkou.
Spařím špenát, vyždímáme vodu a pokrájíme na menší kusy. Mozzarellu nakrájíme na kostičky a v míse smícháme spolu se špenátem vejci a smetanou. Osolíme, opepříme. Směs nalejeme do formya dáme péci do předehřáté trouby na 180°C na 40-50 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat