Stránky

čtvrtek 27. prosince 2012

Profiterolky naslano

Povzbuzena úspěchem profiteroles, které jsem servírovala jako dezert na Thanksgiving, jsem se věděla, že profiterolky nemusí být jen nasladko. A tak jsem si vymyslela profiterolky plněné krémovým sýrem s kousky uzeného lososa a koprem.


Profiterolky 
250 ml vody
100 g másla
větší špetka soli
150 g polohrubé mouky
4 vejce



náplň:
3 lučiny
uzený losos
kopr
sůl


V osolené vodě rozpustíme máslo a přivedeme k varu, přisypeme mouku a mícháme. Jednu dvě minuty necháme provařit až se vytvoří hrouda. Poté ji přesuneme do studené mísy a vmícháme vajíčka jedno po druhém. Naplníme cukrářský pytlík a na plech vykouzlíme malé bobky.

Pečeme v předehřáté troubě na 200°C 20-25 minut. Nikdy nesmíme troubu během pečení otevřít. Byla nádhera pozorovat, jak se bobíci v troubě nafukovaly. A je důležité nechat je nafouknout, i když při tom lehce zhnědnou! Po vyndání z trouby proíchneme každý špejlí, aby odešla pára. 

Ingredience na náplň smícháme. Vychlazené profiterolky, rozřízneme a pomažeme. Je to ideální finger food na party nebo třeba předkrm. 

Žádné komentáře:

Okomentovat