Stránky

neděle 19. srpna 2012

Domácí pizza s domácím pestem

Z chalupy jsem si přivezla náruč bazalky a domácí rajčata. Takže úkol na tento týden byl jasný. Nějak kreativně tyhle dobroty zpracovat. Co s bazalkou bylo jasné hned. Tentokrát jsem použila 3 druhy bazalky, z nichž jedna je tmavě fialová a proto je výsledná barva pesta téměř dočerna.


Zapůjčila jsem si sušičku a trochu bazalky usušila. Vrhla jsem se i na sušení rajčat. Podařilo se mi nasušit mini skleničku. Budu pokračovat na chalupě v garáži. Sušička je na domácí bytové použití příliš hlučná. Ale jinak úspěch!


A pak už zbývalo vymyslet, co s tím pestem. Znovu těstoviny? Ne, to by bylo nudné. A tak jsem se vrhla na již jednou v dávných dobách vyzkoušený recepis na domácí pizzu. A celkem se zadařilo. Domácí bylo nejen těsto, ale i pesto a rajčata.

Pizza

350g hladké mouky
lžička soli
15g sušeného droždí
200ml vlažné vody
lžíce olivovího oleje

Uhněteme těsto a v míse přikryté utěrkou necháme na teplém místě vykynout (min. 30 minut). Znovu prohněteme a rozpostřeme na plech.


A pak už jen klademe vrstvy, co kdo má rád a co je doma v lednici. Já jsem tentokrát zvolila čistě zeleninovou verzi a vyšla z toho taková domácí Margarita.


Peče se ve vyhřáté troubě na 200°C cca 30 minut.





Žádné komentáře:

Okomentovat