Další kuchařský milník pokořen. Pesto je jedna z nejlepších ingrediencí na světě. Celou zimu jsem se těšila až vypěstuju v květináčku tolik bazalkz, abzch mohla udělat domácí pesto. A nadešel den D. Recepisů je všude mraky. Ale já si pro tentokrát vybrala ten od Mr. Pohlreicha, který ho představil v jednom z dílů Šéfa na grilu. Trochu jsem si to samozřejmě upravila, ale snažila jsem se dodržet poměry jednotlivých ingrediencí. Každopádně jsem piniové oříšky nahradila vlašáky. Jsem jedním z těch, koho po požití pinií pak po několika dnech trápí hořkost v puse. Nemám bohužel hmoždíř a tak posloužil mixér.
Bazalkové pesto
1 díl (30g) vlašských oříšků
2 díly (60g) bazalky
2 díly (60g) parmezánu (např. Gran Moravia)
4 díly (120g) olivového oleje
sůl
česnek
pepř
Vše jsem rozmixovala a pak jen přidávala jednotlivé přísady, abych získala požadovanou chuť. Pesto jsem nechala v lednici uležet přes noc.
Pesto jsem použila na oblíbenou rychlou večeři linguine s cuketou, mozzarellou a pestem. A chutnalo to s domácím pestem tisickrát líp!
Letos na přípravu domácího pesta ještě minimálně jednou dojde a upeču k tomu focacciu.


Žádné komentáře:
Okomentovat