Stránky

pátek 11. října 2013

Salát z kuskusu s pomeranči, mátou a olivami kalamata

Inspirace na tohle letní jídlo, kterým jsme si zpestřili nedělní oběd, je od mojí oblíbené Manu.

Salát z kuskusu s pomeranči, mátou a olivami kalamata 


kuskus
2 lžíce nasekáné máty
16 oliv kalamata
3 pomeranče

dresink:
4 lžíce šťávy z pomeranče
2 lžíce šťávy z citronu
2 lžíce medu
6 lžic olivového oleje
sůl

Kuskus připravíme tak, že ho zalijeme vroucí vodou, aby byl ponořený a přiklopíme. Po 15 minutách zkontrolujeme zda se voda vsákla a kuskus změkl. Pokud ne, přidáme vodu navíc a znovu přiklopíme.
Pomeranče oloupeme až na dužninu, abychom se zbavili bílé vrstvy a vykrajujeme jednotlivé dílky.
V míse smícháme kuskus, mátu, pomeranče, přidáme olivy a zalijeme dresinkem.
Podáváme vychlazený.

Žádné komentáře:

Okomentovat