Salát z kuskusu s pomeranči, mátou a olivami kalamata
kuskus
2 lžíce nasekáné máty
16 oliv kalamata
3 pomeranče
dresink:
4 lžíce šťávy z pomeranče
2 lžíce šťávy z citronu
2 lžíce medu
6 lžic olivového oleje
sůl
Kuskus připravíme tak, že ho zalijeme vroucí vodou, aby byl ponořený a přiklopíme. Po 15 minutách zkontrolujeme zda se voda vsákla a kuskus změkl. Pokud ne, přidáme vodu navíc a znovu přiklopíme.
Pomeranče oloupeme až na dužninu, abychom se zbavili bílé vrstvy a vykrajujeme jednotlivé dílky.
V míse smícháme kuskus, mátu, pomeranče, přidáme olivy a zalijeme dresinkem.
Podáváme vychlazený.

Žádné komentáře:
Okomentovat