Stránky

neděle 3. června 2012

Pomazánka z červené řepy

Červená řepa je u nás prostě v kurzu a stále mě baví hledat a zkoušet další jídla. I když teď s nastupujícím létem ustupuje do pozadí, aby dala šanci ostatním. Každopádně rozloučení s řepou bylo důstojné a perfektní rychlá letní véča. (řepu jsem si upekla večer před tím) Nebála bych se tuhle pomazánku zařadit do nějakého party menu a skvěle by se hodila i na piknik, pokud se na nějaký vypravíme.

Pomazánka z červené řepy 

2 střední bulvy červené řepy
vanička měkkého tvarohu
olivový olej
sůl 
pepř
nasekané vlašské ořechy

Bulvy červené řepy zabalíme do alobalu a 2 hodiny pečeme v troubě na nějakých 220°C.
Vychladlou řepu oloupeme a nastrouháme najemno. Smícháme s tvarohem, dochutíme kapkou olivového oleje, osolíme a opepříme. V mé první verzi nebyly, ale určitě doporučuji přidat pár nahrubo nasekaných vlašáků.



Žádné komentáře:

Okomentovat