Je to jednoduché jako facka, také rychlé, pokud nepočítám pečení řepy, zdravé, levné a hlavně strašně dobré. V lednici mám stále několik kousků červené řepy, co kdybych se chtěla pustit do boršče nebo nevěděla, co rychle sfouknout k pozdní večeři. Také je tohle jídlo ideální předkrm pro slavnostnější véču, ale bacha na ty, co řepu nepožijí v jakémkoli skupenství.
Carpaccio z červené řepy3-4 střední bulvy červené řepy
sůl
pepř
olivový olej
další nutné příslušenství
alobal
gumové rukavice
ostré struhadlo, co umí strouhat plátky
Bulvy červené řepy zabalíme jednotlivě do alobalu a pečeme v troubě na 200°C cca 2 hodiny. Poté vyndáme z trouby, necháme vychladnout. Nasadíme si gumové rukavice a řepu oloupeme. V mých žlutých gumových rukavicích potřísněných šťávou z řepy si vždycky připadám jako serial killer...
Řepu nastrouháme na velmi jemné plátky, rozložíme na talíř, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a necháme chvíli odležet, aby se olej krásně vsákl do řepy a promísil se solí a pepřem.
Můžeme podávat ozdobené rukolou a zakysanou smetanou.
Žádné komentáře:
Okomentovat