Stránky

úterý 13. března 2012

Sepia Linguine

Minulý týden jsem na Jiřáku na farmářském trhu objevila stánek firmy Česrtvá pasta. Přišla jsem až po obědě, takže výběr byl už omezený. Zbývalo pár tagliatelle, sphaghetti a potom také pár sladkých verzí. Nevím, jak vy ale ani pizza ani pasta nasladko mě neláká. I když nudle s mákem jsou nudle s mákem...

A zbýval poslední balíček linguine. Co na tom že byly černočerné. 
Takže jsem domů nakráčela s 330g sépiových linguine za 59,- Kč a začala vymýšlet co s nimi. Většina recepisů doporučovala kombinovat sépiové linguine s kalamáry nebo krevetami. No jasně, až někdy budu žít na břehu moře a něvědět, co všechno s dary moře udělat, vyzkouším i tyhle varianty. Teď se musím držet toho, co máme  v lednici. A vyšlo to.

Sepia Linguine 
balení sepia linguine
100g italského špeku (zásoba nakoupená před Vánoci ve WineFood)
sušená rajčata v oleji (nedávno pořízené také na Jiřáku od firmy Hradecke delikatesy)
2 menší stroužky česneku
sůl, pepř

Špek nakrájíme na kostičky a opékáme na pánvi, pak přidáme česnek pokrájený na plátky a nakonec rajčata (bez oleje). Vše prohřejeme a smícháme s uvařenými linguine. Dochutíme solí a pepřem.

Celé je to dost rychlé a překvapivě chutné.
Příště jdu do čerstvých lasagní.

Žádné komentáře:

Okomentovat