Dohodli jsme se s Kocourem, že si k narozeninám nebudeme dávat dárky, ale půjdeme na dobrou večeři a pěkně si nacpeme teřichy.
Moje narozeninová večeře je teprve v plánu, až si vyberu, kam jít. Kocourovi narozeniny jsme oslavili ve Velkých Peřejích v restauraci Bonefish Grill. Jak název napovídá restaurace se zaměřuje na ryby a mořské plody. Hurá! Něco, čeho máme v Praze pomálu a když už, tak pěkná drahota.
Bonefish je řetězec restaurací míněno v nejlepším slova smyslu. První restaurace byla otevřena na začátku roku 2000 v St. Petersburg na Floridě. Dnes najdete tuhle restauraci ve 28 státech a třeba jen na Floridě ve 45 městech.
Jako předkrm jsme si dali Bang Bang Shrimp. Je jejich #1 předkrm. A byla to lahoda! Často jsem si na Bang Bang shrimp vzpomněla a netrvalo dlouho a vyzkoušeli jsme je doma.
Bang Bang shrimps
cca 500g vyloupaných krevet (ale určitě bychom jich snědli i víc) - raději čerstvé, ty zmražené jsou gumové
3 lžíce majonézy
2 lžíce sladké chilli omáčky žluté, ostré - zakoupená pro tento recepis, ale určitě se u nás neztratí
cca 1,5 lžičky bamborového škrobu (kukuřičný doma nebyl)
Krevety obalíme ve škrobu a dozlatova opečeme ve vrstvě oleje. Necháme na ubrousku lehce okapat a zamícháme do krevet majonézu smíchanou s chilli omáčkou, jen tak zlehka žádné velké vrstvy.
Ke krevetkám jsme si udělali grilovanou zeleninku v pikantní pomerančovo - koriandrové marinádě. A do zbytku majonézy s chilli omáčkou jsme si tu zelninu potom namáčeli.
Grilovaná zelenina v pikantní pomerančovo - koriandrové marinádě
žlutá paprika
1/2 lilku
větší rajče
marináda:
4 lžíce olivového oleje
3 lžíce pomerančové šťávy
lžíce pomerančové marmelády
lžíce čerstvě nasekaného koriandru (nahrazeno sušeným)
lžička chilli
Lilek nakrájíme na silnější plátky, posypeme solí a necháme vypotit. Papriku a lilek nakrájíme na kostky, rajče na lodičky. Ve skleněné zapékací míse promícháme zeleninu s marinádu a marinujeme cca 30-60 minut. Pečeme v troubě s grilem na cca 180°C zhruba 40-45 minut.

Žádné komentáře:
Okomentovat