Jedno z mála ovoce, které má Mourek rád, jsou banány. Občas se ale stane, že proces zrání banánů je rychlejší než Mourek a tak řeším, co s nimi. A proto kdysi někdo vymyslel banana bread. V USA velmi populární, i když ono kdyby se to peklo na plechu a navrch nějaká poleva, hned by z toho byl řez po česku jak vyšitý.
V amerických receptech se hojně jako jedna z ingrediencí objevuje apple sauce, což je asi něco jako přesnídávka. Místo jablečné jsem použila banánovou...
Banana bread
100 g oleje
100 g cukru krystal
100 g banánové přesnídávky
2 vejce
2 banány - přezrálé
200 g hladké mouky
10 g prášku do pečiva (ten z dm má 17g)
máslo
hrubá mouka
Je to super rychlé, sfoukla jsem to asi za 10 minut. A navíc Mourkovi to moc chutná.

Žádné komentáře:
Okomentovat