Stránky

pátek 16. srpna 2013

Banana bread II


Jedno z mála ovoce, které má Mourek rád, jsou banány. Občas se ale stane, že proces zrání banánů je rychlejší než Mourek a tak řeším, co s nimi. A proto kdysi někdo vymyslel banana bread. V USA velmi populární, i když ono kdyby se to peklo na plechu a navrch nějaká poleva, hned by z toho byl řez po česku jak vyšitý.
V amerických receptech se hojně jako jedna z ingrediencí objevuje apple sauce, což je asi něco jako přesnídávka. Místo jablečné jsem použila banánovou...


Banana bread  

100 g oleje
100 g cukru krystal
100 g banánové přesnídávky
2 vejce
2 banány - přezrálé
200 g hladké mouky
10 g prášku do pečiva (ten z dm má 17g)
máslo
hrubá mouka



Olej vyšleháme s cukrem a přidáme přesnídávku, vejce a vidličkou rozmačkané banány. Přisypeme směs mouky a kypřicího prášku a vytvoříme hladké těsto. Podlouhlou obdélníkovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto nalejeme do vymazané formy. Pečeme zhruba 45 minut při 160°C.

Je to super rychlé, sfoukla jsem to asi za 10 minut. A navíc Mourkovi to moc chutná.

Žádné komentáře:

Okomentovat