Stránky

pondělí 29. října 2012

Bábovka dýňová

Úroda dýní nás nutí vymýšlet stále nové variace. A tak proč ne třeba bábovku.

Bábovka dýňová 

400 g polohrubé mouky
250 g cukru krupice
hrnek slunečnicového oleje
hrnek mléka
vanilkový cukr
1,5 prášku do pečiva
4 vejce
přiměřené množství upečené dýně

Nejprve si nakrájíme dýni na kostky a dáme na 45 min péci do trouby na 180°C, dokud nebude dužnina měkká. Po vychladnutí oloupeme kůru a vidličkou rozmačkáme. Menší kousky vůbec nevadí, naopak budou v bábovce vidět i chutnat.

Všechny ingredience smícháme a vlejeme do vymazané bábovky. Pečeme na 180°C cca 50 min. Krájíme až po vychladnutí. Takže jsem na ochutnávku čekala do půl jedenácté...

Žádné komentáře:

Okomentovat